maandag 6 juli 2015

ZEN



Dolce far niente. Als er één plek is waar je zalig kunt relaxen is het wel Italië. De zon is warm, het eten smaakvol, de mensen passievol, de wijn vol liefde en oh… die schoenen en tassen!Het was dan ook niet moeilijk om een locatie te vinden voor mijn yogavakantie, dat kon nergens anders dan Italië zijn. 



Na het volgen van een lange, verlaten kronkelweg bergwaarts kwam ik aan bij Maso Michei (huis op de berg). Na een korte kennismaking met de rest van de groep kregen we een rondleiding door het huis en de yogastudio. Ik was er stil van, wat een schoonheid, rust en warmte straalt deze plek uit! Tijdens het eerste diner was het al snel over met de stilte, er werd volop gebabbeld en verhalen uitgewisseld en we genoten van de heerlijke Italiaanse wijn (van de buurman) die geschonken werd.  Het enige moment dat er nog stiltes vielen was als we een hap namen van het heerlijke eten dat Marcello, de kok, voor ons bereid had. Een voorproefje voor de heerlijke gerechten waarmee hij ons deze week zou verrassen!

Uitzicht vanaf het terras,
prachtige vergezichten

en waar je ook kijkt, bergen, groen en wolken.

Maar, uiteindelijk waren we gekomen voor de yogalessen. Mocht ik thuis nog wat twijfels hebben gehad of een week lang elke ochtend 2,5 uur yoga niet teveel zou zijn, die twijfel was vanaf de eerste minuut verdwenen. Geen minuut is te veel om te mogen ontspannen in een yogastudio die midden in de natuur staat. Heerlijke oefeningen voor het lijf en de geest, steeds weer je eigen grens iets verleggen met de mildheid zoals yoga bedoeld is. En steeds weer die verrassing van dat overweldigende uitzicht zodra je na een ontspanningsoefening je ogen opendeed. Relax and enjoy!


Yoga studio La Contessa

Wat een uitzicht tijdens de yogalessen

Na de les even opfrissen en dan aan tafel voor een echte Italiaanse 3 gangen lunch. Natuurlijk een heerlijk glas wijn erbij, we zijn tenslotte in Italië! Het plan voor de middag: geen plan! Het is tenslotte vakantie, je kijkt gewoon waar je zin in hebt. Mogelijkheden te over om je middag te vullen. De omgeving is werkelijk prachtig, dus er wordt veel gewandeld.  Beetje lezen of luieren terwijl je uitkijkt over de wijngaard. Uurtje in de sauna of een massage. Het nostalgische dorpje Ala bekijken met z’n stille dorpsplein en het terras waar de geur van jasmijn om je heen hangt. Een dagje naar Riva del Garda, met z’n heerlijke winkeltjes, en terrassen waar je heerlijk toeristen kunt kijken. Ik heb het allemaal gedaan en het was allemaal fantastisch.


Riva del Garda

Uiteraard bezoeken we de wijnboerderij van buurman Beppe, en natuurlijk moet er geproefd worden. Biologische wijnen, geproduceerd op een hoogte van 823 meter, waar geen chemische toevoegingen in worden gestopt, alleen maar zon en liefde. La vita è bella!

Wijngaard in de bergen.

Niet helemaal scherp meer na al dat wijnproeven :-)
 Met een weemoedig gevoel neem ik afscheid aan het eind van de week. Afscheid van de mooie vrouwen waarmee ik deze vakantieweek doorbracht, waarmee het vanaf de eerste dag al direct zo vertrouwd voelde, ieder met hun eigen mooie levensverhaal. Afscheid van yogalerares Chantal, mooi van binnen en van buiten, met zachte aandacht voor een ieder van ons. Afscheid van Arno en Sylvia, die oog hadden voor al onze onuitgesproken wensen, die met hun gastvrijheid het begrip ‘verwennen’ tot nieuwe hoogtes weten te brengen. Afscheid van Beppe, de wijnbuurman, wiens ogen twikkelen zodra hij over z’n wijnen vertelt. Afscheid van Luna en Ollie, de hondjes die met hun aanwezigheid bijdragen aan het huiselijke gevoel. Afscheid van Coffee, Mocca en Paco, de ezeltjes wiens gebalk tijdens de yogalessen soms het enige geluid was wat ons bereikte. Afscheid van Marcello, die de sterren van de hemel kookte tijdens deze week.  Maar ik weet zeker dat dit maar een tijdelijk afscheid is, want op deze plek ga ik zeker terugkomen!

Italiaanse zonsondergang.

Ook zin in een yogavakantie, klik dan op La Contessa.  Als je in de buurt bent kun je natuurlijk ook langs bij Maso Michei voor een doosje van die heerlijke wijn. 

1 opmerking:

  1. Wat lijkt me dat heerlijk Natascha! Kan me voorstellen dat je er van genoten hebt. Kun je er weer even een poosje tegen.

    BeantwoordenVerwijderen